охранное агентство | проверка сотрудников на детекторе лжи | охрана офисов самара | охрана ресторанов | услуга трезвый водитель самара

Tipus de Hosting per un projecte web

| 2465 Visites

Qualsevol persona que estigui interessada en iniciar-se en algun projecte web, tant si és una simple pàgina web, una botiga online, un fòrum o un portal web, haurà de passar per l’adreçador i contractar els serveis d’allotjament d’un servidor web a Internet. Per això volia explicar-vos què és un servidor web, quins tipus n’existeixen i els requisits mínims per cada un dels projectes.

Un servidor web és un ordinador que està configurat i administrat des d’un data center d’algun lloc del món, és a dir, des d’un lloc físic, i que aquest distribuïdor permet allotjar contingut en un dels seus ordinadors per un contracte de lloguer mensual o anual.

Servidors per pàgines web

Diguem que vols iniciar un nou negoci i ja ho tens tot pensat i comences a buscar proveïdors per vendre els teus productes, ara comences a buscar el lloc adequat per obrir el teu negoci o botiga, ha de ser un local cèntric per el tipus de públic objectiu a qui et vols destinar, etc.

Encara que no ho creguis, aquesta és la funció d’un servidor a Internet o allotjament web, tens una idea d’implementar un comerç electrònic o una pàgina web i posteriorment necessites contractar un servei de lloguer per implementar el teu negoci web. Això és un allotjament web.

El servidor web permet que els teus clients o usuaris puguin entrar, visualitzar i comprar en la teva pàgina web o botiga online. Una de les meravelles de fer negocis a través d’Internet, és que t’estalvies un munt de diners quan comences un projecte tant a nivell de decoració com a nivell de quantitats d’estoc de productes i té moltes més probabilitats de tenir èxit en molt menys temps si estàs assessorat per un bon equip de professionals.

Ara bé, hi ha tres tipus d’allotjament web que t’oferiran els proveïdors de hosting, abans de contractar-lo seria interessant tenir-ne nocions de cadascun d’ells perquè puguis triar l’adequat per al teu projecte de desenvolupament web.

 

Hosting per pàgines web

 

Servidor Compartit

El servidor compartit és un ordinador on hauràs de compartir els recursos amb un altre usuari, és a dir, que 2 o 3 persones més estaran llogant el mateix servidor a baix cost. L’avantatge de contractar aquest tipus de servei és que és més econòmic, però el desavantatge és que comparteixes tots els recursos del servidor, és a dir, si un dels allotjats rep molt més trànsit web gastarà molts més recursos del allotjament i com a consequència pot provocar la saturació del teu servidor.

Quan és bo contractar aquest tipus de servei?

Si estàs començant un projecte web que no requereix massa recursos i no necessiti molt de trànsit web, com ara una pàgina web per a una empresa o ve un bloc de novetats. En el cas de necessitar més recursos en un futur sempre es poden ampliar.

Servidor VPS

El servidor VPS (Virtual Private System), és un servidor virtual que consisteix a crear en un ordinador diversos sistemes virtuals a la vegada, i que estiguin balancejats en òptim rendiment. Els servidors virtuals tenen l’avantatge que són econòmics i el rendiment del servidor serà compartit de forma específica i equilibrada, és a dir, l’usuari A té un 50% de RAM i l’altre usuari B té el 50% restant. Una de les coses que també ens ofereix els servidors Virtuals és que podem incrementar els recursos del maquinari sense haver de mudar-nos a un altre servidor web. Altres avantatges és que si saps administrar i configurar servidors web, pots treure el major rendiment i aprofitar tot el potencial i optimització del teu servidor web.

Quan és bo contractar aquest tipus de servei?

Si estàs començant un projecte web que està aconseguint major trànsit o necessita més recursos, aquesta seria una bona opció. Els servidors virtuals et permeten tenir el control total de la configuració del teu servidor web, pots utilitzar els servidors virtuals per instal·lar aplicacions web o plataformes que requereixen recursos alts.

Servidor Dedicat

En el servidor dedicat no comparteixes absolutament res amb ningú i també tens el control total com un servidor virtual, aquests serveis són més costosos. Un servidor dedicat és una màquina física a partir d’un proveïdor d’allotjament, en funció dels plans dels proveïdors de hosting, el client normalment és capaç de personalitzar el maquinari del servidor per satisfer les seves necessitats específiques. Això és possible ja que és l’únic usuari del maquinari i té accés a tots els recursos del servidor.

Quan és bo contractar aquest tipus de servei?

Contractar aquest tipus de servei és bo fer-ho quan ja estiguis a un nivell que requereix molts recursos i tràfic web, per al teu projecte web.

Necessites més informació?

Si vols saber més sobre els tipus d’allotjament abans de contractar-ne un per el teu projecte web pots posar-te en contacte amb mi i t’assessoraré encantat.

Tags: , , ,

Últimes entrades de Notícies d'actualitat

Argar Jorba

Article escrit per

Dissenyador gràfic i desenvolupador web especialitzat en pàgines web i botigues online.
Si t'agraden els meus articles i vols consells més valuosos, no dubteu a fer una donació.

российская премьер лига смотреть онлайн | чемпионат франции по футболу 2021 | бундеслига i 2021 | кубок америки 2021 | английская премьер лига 2021 | чемпионат германии по футболу 2021 | чемпионат португалии по футболу 2021 | чемпионат турции по футболу 2021 | футбол